Wan Bun Nyan Yari,
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
04 Januari 2011 | Suriname, Paramaribo
Ik hoop dat jullie allemaal een mooie jaarwisseling hebben meegemaakt. Hier in Suriname wordt het groots gevierd. In de weken naar oudjaar toe word het vuurwerk al flink afgestoken en ook super mooi vuurwerk wat je dagelijks voorbij zit komen. In Suriname mag je 10 dagen legaal vuurwerk afsteken, dat is wel even wat anders als in Nederland.
31 December ben ik vroeg naar de stad gegaan om de pagara estafette live mee te maken. De pagara estafette houdt in dat iedere winkel in de stad een 100000 klapper afsteekt. Wanneer de ene pagara is gestopt wordt de nieuwe afgestoken. Ondertussen wordt er in de stad muziek gespeeld voor de extra feest stemming. Toen voor mij de eerste pagara werd afgestoken vroeg ik mezelf af of ik dit nou voor me plezier deed. Zoveel rook en zoveel herrie je moet je neus en mond dicht houden omdat je door de rook amper tot niet kan ademhalen, de knallen zijn zo hard dat je ook het liefste je oren dicht houd. Ik had wel oordoppen mee maar die vond ik echt niet lekker zitten, die had ik dan ook snel weer uit gedaan.
Nadat elke winkel zijn pagara had afgestoken ben ik gaan lopen door de stad. De stad die nog amper te herkennen was door de hoeveelheid mensen die zich er bevonden. Wij hadden besloten om na de estafette even ergens te gaan eten. Er waren 2 opties Macdonalds of Burgerking. De Macdonalds zat midden in de stad waar alles plaatsvond met het gevolg dat het daar dus ongelooflijk druk was. Toen besloten wij door te lopen naar de Burgerking waar het net iets rustiger was. Nadat we klaar waren met eten zijn we weer terug de stad in gegaan.
Rond een uur of 5 ben ik terug naar huis gegaan om even uit te rusten en later weer de stad in te gaan om verder te feesten. Om 20.00 u Surinaamse tijd was het in Nederland al 2011. Ik heb toen als eerste papa gebeld om hem een gelukkig nieuwjaar te wensen. Daar kwam ik gelukkig meteen doorheen, daarna heb ik nog Karen, Marron, Maria, Freek en Karin gesproken. Marsha en Merel hadden het denk ik te druk want zij namen hun telefoon niet op :p. Maar de meeste die ik wilde spreken heb ik een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen.
Om 10 uur gingen wij richting Zus&Zo om daar de laatste uren van 2010 door te brengen. Daar een paar heerlijke oliebollen gekocht want natuurlijk hoort dat erbij met oud&nieuw. Het aftellen naar 00.00 uur ging een beetje mis, er waren verschillende groepen aan het aftellen dat vond ik wel jammer maar niets aan te doen.
Doordat we in de stad waren hebben we niet veel van het vuurwerk kunnen zien. De meeste Surinaamse mensen zijn om 00.00 uur thuis en daar wordt dan ook al het vuurwerk afgestoken. Zus&Zo zit in de stad achter de palmentuin waardoor ik niets van al het mooie vuurwerk heb meegekregen. Iets wat ik wel erg jammer vind omdat het super mooi schijnt te zijn.
Zaterdag hebben we Angela weer opgehaald op Zanderij en ook zij is er nu gezellig weer bij:) Maandag ben ik weer begonnen met stage waar nog steeds niet heel veel te doen is omdat het nog afsluiten is van het vorige jaar. Ook hebben we Maandag onze eerste nieuwe huisgenootje mogen ontvangen in Felisa. De tijd gaat zo ongelooflijk snel, deze maand gaat Tara alweer naar huis en ook Fieke, Kevin en &Yvon moeten er bijna aan geloven. Ik heb het nog steeds super naar mn zin maar merk wel dat ik het moeilijker krijg nu de andere studenten naar huis gaan. Niet dat ik ook naar huis wil helemaal niet, maar ik zal de andere zeker gaan missen omdat ik zoveel met ze heb meegemaakt en gedeeld.
Nog maar 6,5 maand dan vlieg ik alweer naar huis. Nog iets langer als 1 maandje dan komen Merel, Nanda & Maria naar Suriname. Toen zij hun tickets boekte leek het een eeuwigheid tot Februari, nu is het alweer bijna zover. De 2weken dat zij er zullen zijn gaan we veel zien en doen, ook dingen die ik bewust nog niet gedaan heb omdat ik het graag met hun wilde doen.
2011 het jaar waarin ik weer terug naar huis ga, ik heb gezegd als het eenmaal Januari is zal de tijd super snel gaan en ben ik zo thuis. De tijd is nu al super snel gegaan ik weet dat ik moet genieten van de tijd die ik nog heb en zoveel mogelijk moet gaan doen want voordat ik het weet ben ik weer thuis en kan ik helemaal niets leuks meer doen in Suriname.
Houden jullie deze maand “3 op reis” in de gaten? Want als het goed is komt de aflevering van Suriname, laten jullie het mij dan ook even weten want ik wil het natuurlijk zelf ook zien:)
Een deel van de GTST cast is ook in Suriname geweest, volgens mij worden die afleveringen die hier in Suriname gefilmd zijn ook in Januari uitgezonden. Dus als jullie nog beelden willen zien van Suriname kijk allemaal fanatiek naar GTST ;)
Wan Bun Nyan Yari,
BRASA, BOSI
Myrna
04 Januari 2011 - 12:41
Marsha:
Haaaai lieverd,
De allerbeste wensen vanuit NL toegewenst, gezellie dat we je laatst hebben gesproken, hoef dan ook niet veel toe te voegen...je bent helemaal op de hoogte (thanks Skype) hihi
Liefsssssss je zus Mars ;-P -
04 Januari 2011 - 12:43
Nienke:
Jij nog een gelukkig nieuwjaar. Geniet er nog maar van want voor je het weet ben je thuis.
04 Januari 2011 - 13:24
Heey sis
Het komt steeds dichterbij!. woeehoee nog maar iets meer dan een maandje! Ben heel erg benieuwd naar suriname:D Kan ik die hitte wel aan? haha :P Ik ga gtst fanatiek volgen! (deed ik al:P) en 3 op reis ga ik ook ff zoeken wanneer dat is.
have fun!
xxxx -
04 Januari 2011 - 13:24
Merel:
& Natuurlijk nogmaals een gelukkig nieuwjaar! ;) Maar de postkaartjes moeten dus blijkbaar nog aankomen.
xx -
04 Januari 2011 - 13:32
Myrna Engels:
haha Merel ik denk wel dat je de hitte aankan hoor. Ik werd vannacht wakker van de kou haha.!! Ben onder mn laken gekropen zodat ik het niet meer koud had.
04 Januari 2011 - 16:05
Maria:
Super leuk om Oud & Nieuw ook eens ergens anders mee te maken! Hoop dat je een leuke avond hebt gehad :-) En tot sneeeeeel!!!!
04 Januari 2011 - 19:41
Karen:
Hoi Lieverd,
vond het echt erg leuk dat je belde snachts...was helemaal verbaasd...we hebben je daarna niet meer gesproken dus ook van ons de allerbeste wensen voor 2011!!!!!!!!!!
deze week begint GTST met Suriname, ben weer veslaafd aan GTST dus we zullen kijken!
dikke kus en knuffel Karen & de rest -
05 Januari 2011 - 08:17
Roos:
Gelukkig nieuwjaaaaar!!
Aan de foto's te zien heb je een leuk feestje gehad! Beetje jammer van het vuurwerk, maar hier in Amsterdam was ook bijna niks te zien tussen alle huizen!
Kan me voorstellen dat je weer ff moet 'wennen' als je vaste groep allemaal naar huis gaat. Er komen vast weer hele leuke mensen om leuke dingen mee te doen! Mn nichtje (Tara) komt trouwens in februari ook in Felisia wonen.. Weet niet hoe groot het is en of je haar sowiso gaat zien, maar wel grappig he? Ze zei; ja ik ga in Felisia wonen.. Ik zo; waatt echt? Daar woont Myrna ook, zo toevallig! Als ze wat info nodig heeft vind je het dan ok dat ik je mailadres/FB geef?
Nahh meid, geniet!
xxx ROOS! -
05 Januari 2011 - 10:43
Nanda :
hee myrn!!
t is inderdaad al snel dat we jou kant op komen! ik heb er super veel zin in!!
erg leuke foto's trouwens, ziet er onwijs gezellig uit met dat feest, en oud en nieuw!
en een gelukkig nieuwjaar trouwens nog:)
liefs Nanda -
05 Januari 2011 - 22:30
Leonie:
Heey myrn!
Nog een happy new year :)
Alles goed met je? Hou je het nog een beetje vol daar? ;) vast wel he zo te lezen!
Ben erg benieuwd naar de afleveringen van gtst.. ga het zeker volgen hihi zoals altijd al!
Veel plezier chick en geniet ervan xxxx
27 Januari 2011 - 10:57
Heeey sis
Wanneer komt er weer een nieuw verhaaltje en nieuwe foto's? Kan je ook bungee jumpen in suriname? haha en heb je gtst gezien toen suriname in beeld was? Nou ik ben er helemaal klaar voor hoor nog maar 2 weekjes!
Kuss -
30 Januari 2011 - 17:42
Wilma:
hoi meissie alles goed jij hbet het lekker warm daar en hier vriest het weer en is het poepie koud. vast gefeliciteerd met paps ja ja eindelijk krijgt hij zijn aow en ook vast gefeliciteerd met maria die een kwartje wordt. rob sallons van voetbal die ken je wel die is nu in suriname bij zijn mams voor ongeveer 10 dagen.hoe gaat het met je voetballen lukt het een beetje en heb je als een doelpuntje gemaakt.ik zal nu wat meer naar je site kijken en wat meer berichtjes sturen als je het leuk vindt -
30 Januari 2011 - 17:50
Wilma:
ja ja het is nu al 30 januari maar als nog een heel gelukkig nieuwjaar. vast gefeliciteerd nmet paps die zijn aowtje gaat krijgen en met maria die een kwartje wordt.je hebt het nog steeds naar je zin daar zo te lezen en het is mooi weer beter dan hier het is hier poepie koud en steeds die rot wind.maar ja dan moeten wij maar niet hier wonen toch.hoe gaat het met voetballen heb je al een doelpuntje gemaakt. ik zal effen wat meer je berichtjes lezen dan kan ik weer een berichtje sturen want een kaart sturen dan is echt een vergeet. -
30 Januari 2011 - 17:52
WILMA:
SORRY MYRNA EEN BERICHT WAS WEL GENOEG HE MAAR DE PC WAS VAN SLAG AF EN IK BEN NIET ZO EEN COMPUTERFREAK . BAY BAY -
31 Januari 2011 - 11:06
Mies:
Heey chick,
Een beetje late reactie op je waarbenjij sorry was beetje druk en stressen met school.
Ben blij dat je oud en nieuw geslaagd was, wel jammer dat het tellen niet helemaal goed ging.
Wat heerlijk dat Maria, Merel en Nanda al bijna komen woehoe echt super voor je helemaal nu er een aantal mensen al bijna weer terug gaan naar nl, heb jij toch nog even je eigen fam om je heen :-)
Ik heb gtst gekeken hoor dus heb wat mee gekregen van het super mooie gebied waar jij nu woont :-)
Meis nog veel plezier en ik reageerd bij je volgende verhaal weer meteen hoor. Ik heb nu even een rustiger periode denk ik hahaha het nieuw blok begint dus het begin is vaak nog redelijk rustig hihi
Dikke kusssss