Bezoek uit Holland
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
16 Februari 2011 | Suriname, Paramaribo
Yeaah Vrijdag was het eindelijk zover. Ik kon Merel, Maria, Nanda en Marloes gaan ophalen op Zanderij. Met 2 taxi’s en 1 huisgenoot in haar eigen auto richting Zanderij. Ik wilde ze verrassen met een typisch Surinaamse te eten dus eerst even Bara’s halen in de stad. Daarna was het zover op naar Zanderij. Toen ik daar aankwam was het vliegtuig al geland. Dus alleen nog wachten tot ze eindelijk door de douane waren en in koffers hadden. Ik stond samen met Marlou op Zanderij, dit is een huisgenoot van mij en haar vriend zat in hetzelfde vliegtuig. We zaten elkaar lekker gek te maken bij alle mensen die de deur uitkwamen. Daar kwamen ze dan eindelijk en de bara is in de smaak gevallen. Toen met de taxi’s op naar de stad en onderweg beetje uitleggen wat alles is. Aangekomen in Felisa lekker rustig aangedaan en al mijn spullen on ontvangst genomen die ze voor mij hadden meegenomen. Weer heeeerlijk nieuwe kleding en lekkere Nederlandse lekkernijen. :) De volgende 5 maanden zal ik ook zeker gaan overleven.
S’avonds ben ik met Merel en Nanda nog even gaan eten op blauwgrond, ik heb ze meteen de heerlijke souto soep laten proeven. Ook deze is in de smaak gevallen:) Daarna ons heerlijk klaargemaakt om meteen te gaan stappen bij de La Caff, iets waar ik zelf pas 2x pas geweest omdat Havana gewoon mijn Favoriet is:)
De volgende dag stond overbridge op te planning. Omdat het wel heeerlijk is wanneer je een eigen hangmat heb ben ik eerst met Merel, Nanda en Maria op pad gegaan om een hangmat te kopen. Daarna werden we met een grote bus bij Felisa opgehaald omdat alle huisgenoten ook mee gingen. Op overbridge hebben we eigenlijk alleen maar regen gehad, gelukkig hadden we een hutje gehuurd waarin we lekker droog bleven. Ook een keer tijdens een grote regen bui gewoon het water ingedoken.
In de avond zijn we wezen eten bij de zus&zo en daarna was het tijd voor de zsazsazsu, samen met Merel en Nanda en derest van mijn huisgenoten hebben we er een leuke avond van gemaakt in de zsazsazsu. Ik ging redelijk optijd naar huis omdat de volgende dag “tapi Yari” op de planning stond. Dit was een feest in het dorpje “klaaskreek” om het jaar af te sluiten. We hebben gedanst, gegeten, gewandeld en gezwommen en heerlijk genoten van de Surinaamse cultuur. Het was een leuke maar erg lange dag :)
Maandag moesten we weer vroeg ons bed uit want Galibi stond op onze planning. We hadden nog een lange rit voor de boeg en vol goede moed op naar Galibi. De groep bestond uit 6 Belgische volwassene, de kok, de chauffeur en de gids en dan wij 5e. We hadden een erg leuke gids die uitgebreid over alles aan het praten was. Hij vertelde ook dingen die voor mij nog nieuw waren, zelf heb ik tijdens de trip nog nooit zo’n actieve gids gehad die heerlijk veel aan het vertellen was. Met de bus eerst 4 uur rijden tot we in Albina waren aangekomen, daar gingen we de boot pakken om nog 1,5u verder te varen naar Galibi. Dit keer wist ik dat je nat kon worden op de boot en ook de andere had ik erop voorbereid. Merel en ik samen helemaal voorin de boot en zijn eigenlijk maar weinig nat geworden. Gelukkig maar want de vorige keer vond ik het niet leuk meer zo nat als ik geworden was.
Op galibi aangekomen meteen onze spullen naar de kamer. Daarna kort even lunchen en toen klaarmaken voor de dorpswandeling. We gingen naar Galibi Zoo waar natuurlijk de super leuke aapjes aan het rondrennen zijn. Merel was zo stoer om ook een vogelspin vast te houden en later ook de slang. Ook Nanda en Maria hadden de slang vast gehouden. Maria vond het zo eng dat ze de slang nog net niet op de grond gooide. Toen we terug waren van de dorpswandeling konden we even uitrusten en daarna genieten van een heerlijke Surinaamse maaltijd. Daarna was het tijd om weer de boot in de gaan op naar de schildpadden. Na eerst een groot stuk langs het strand te hebben gevaren opzoek naar de schildpadden (waarbij wij bij elke zwart vlekje dachten dat we er een zagen) moesten we de boot uit om op het strand verder te zoeken. Het duurde even en veel geduld hadden we nodig maar uiteindelijk hadden we een schildpad gevonden die net zijn gat aan het graven was. We moesten hem dus nog even met rust laten maar daarna konden we allemaal kijken en aanraken en natuurlijk foto’s maken. Daarna moesten we weer snel de boot op omdat er anders kans was dat we op een zandbank terecht zouden komen. Terug bij het huisje kregen we nog heerlijke cassave soep en daarna was het tijd om lekker ons bedje in te duiken. Nadat de chauffeur ons verlost had van een kakkerlak op de kamer konden we in onze klamboe rustig slapen:) De volgende ochtend om 8 uur alweer ontbijten, wat nou vakantie. Daarna was de streeftijd om 10 uur te vertrekken, ik geloof dat we uiteindelijk 11.30u pas vertrokken zijn. We gingen richting Frans Gyana om daar een kleine wandeling door het dorp te maken en even langs de gevangenis te gaan. Daarna weer met de boot naar Albina waar we weer de bus terug pakte naar de stad.
Merel, Maria, Nanda & Marloes zijn vandaag fietsen gaan huren om door de stad te fietsen. Ik had even geen zin om zo vroeg mn bed uit te gaan. Ik ga zo lekker ergens lunchen in de stad om daarna met huisgenootjes even lang de mall te gaan om te winkelen. Misschien dat de andere daar ook nog geen zouden komen.
Verder gaan we morgen even kort langs mijn stage om te laten zien waar ik de komende 5 maanden nog lekker aan het werk ben. Daarna staat een rondleiding op de planning door de parbo brouwerij. In de avond moet ik dansen van 6 tot 9u om ook de les van Maandag in te halen die ik gemist heb. Daarna hebben we de party-bus voor 2uur gehuurd die ons daarna af zet bij de Havana Lounge. Vrijdag middag gaan we de dolfijnen/kaaimannen tour doen die duurt tot 11 u savonds. Zaterdag gaan we voor 4 dagen op trip naar de blanche marie, hier staat op de planning om in hangmatten te slapen. Verder weet ik zelf eigenlijk ook niet zo goed wat we daar gaan doen. We zouden eigenlijk vandaag naar berg n dal gaan om daar te gaan Kayjakken, van de kabelbaan te gaan en te hyken door het bos. Maar door het slechte weer van de laatste dagen hebben we dit verplaatst naar volgende week.
De eerste foto’s die ik nu zal plaatsen zijn alleen van mijn camera, ik zal het zo snel mogelijk aanvullen met ook de foto’s van de andere camera’s.
Ik was het bijna vergeten te vertellen, mijn 5 maanden grens is bereikt. Vanaf zullen de maanden alleen maar minder worden en is het echte aftellen begonnen. Ik moet er nu echt nog niet aan denken om naar huis te gaan. Ik heb het super naar mn zin met alles wat ik hier doe, stage, dansen, feesten en genieten met mijn huisgenoten. De Surinaamse mensen die ik nu leer kennen noemen mij ingeburgerd in Suriname. Ik vind het zelf nog helemaal niet zo. Ik merk wel dat ik me echt super thuis voel hier in Suriname, in Felisa, op mn stage en bij dansen. Ik geniet van alles wat ik doe. Ik hoop dat ik rond 10 Juli wel echt naar huis wil anders word het nog een super zwaar afscheid van mijn 2e thuis. Maar eerst nog 1,5 week genieten met mijn bezoek uit Nederland en daarna heb ik nog 4,5 maand om super leuke dingen in Suriname te doen.!!
Gudu’s ik houd jullie op de hoogte :) Dikke kus en knuffel uit het heerlijke Suriname.!!
Liefs, X Myrna
16 Februari 2011 - 14:28
Claudia:
Hai Myrna!! Wat een leuk verhaal weer, had van Merel ook al een update ontvangen!! Ben zo stikjaloers... klinkt allemaal zo leuk: geniet er goed van hoor! het lijkt een lange tijd maar het is idd zo voorbij :-( Ik ben heel benieuwd naar de foto's!! Have fun!! dikke X -
16 Februari 2011 - 14:35
Frederik:
Vogelspin, slang, schildpadden. Wat een beestenbende! Natuurlijk ook vanwege het bezoek uit het lente-achtige Holland!
Geniet van de tijd samen én van de 4,5 maand die jou resten. In Suriname. ;)
Liefs -
16 Februari 2011 - 14:38
Claudia:
Waar blijven de pics??? -
16 Februari 2011 - 17:45
Toet:
Hoi meisjes!! Wat gezellig zo met jullie
3 zusjes bijelkaar!! Myrna, de warmte stráált van jouw berichten af. Waarschijnlijk is het daarom al een beetje lente-achtig hier. Genieten jullie maar lekker hoor meiden. Je ziet hoe snel de tijd vliegt. Wij genieten i.i.g. van de berichten en de foto's. -
16 Februari 2011 - 17:54
Carola:
Heee Myrna. Echt super leuk dat je bezoek heb uit nederland. Heel veel plezier nog!
xxx -
16 Februari 2011 - 18:44
Mies:
Heey Chicky
Wat een super coolie verhaal weer:-)
Echt leuk dat je voor je zussies en Nanda zo veel uitstapjes hebt geregeld. Ben benieuwd hoe hun het allemaal gaan beleven.
Wel balen dat het weer nu niet echt mee speeld hoop dat het snel weer droog wordt. Ook tof dat je je stage mag laten zien aan hun, dan krijgen zij er toch een beter beeld van.
Wat lekker dat je gewoon al op de helft zit met je stage :-) voor jou natuurlijk ook wel jammer, omdat jij natuurlijk al helemaal ingeburgd bent is het voor jou wel heel bubbel. Gelukkig mag je er nog 5 maandjes van genieten en heb je nu een aantal dagen die je gezellig met je zussies en Nanda door mag brengen.
Meis ik wens je nog heel veel pelzier deze weekies met hun geniet er lekker extra van :-)
Dikke kusss -
16 Februari 2011 - 23:06
Merel Het Aapje:
Heey surinamer.
wat is het genieten hier he. ik heb het hele verhaal gelezen ook al maak ik nu ook deel uit van jou avonturen. Leuk verhaal heb je er van gebrouwen! (morgen brouwen bij de parbo brouwerij;)) jaa serieuze zaak;) Je bent idd lekker ingeburgerd, goed om te zien! ben jarloers op de goedkope slippertjes hier! het liefst neem ik m'n hele koffer vol mee:P
nou siss we gaan er nog een leuke tijd van maken!
dikke kus -
16 Februari 2011 - 23:11
Nanda De Heldin:
Hee myrnn!
leuk verhaaltje, en heel leuk dat ik er zelf bij mag zijn:) wat hebben we al onwijs veel leuke dingen gedaan he! echt genieten hier, ik ben ook super blij dat ik hier ben en om te zien wat jij nou allemaal uitspookt:P ik kan me voorstellen dat je nooit meer terug wil, dat hebben wij al:P helaas gaat de vakantie veel te snel, nog maar even extra genieten voordat we weer terug in het vliegtuig zitten!
Liiefss -
17 Februari 2011 - 07:00
Marsha:
heyyyyy hier weer een berichtje uit Nederland, wat een leuke foto's !!!
Heel veel plezier en geniet lekker...
Kussss Mars
Ps; Aan Merel kan je nu al ook al goed zien dat ze super aan het genieten is, NICE ;-) -
17 Februari 2011 - 07:51
Nienke:
Wat fijn dat je bezoek er is! Weer een reden om veel leuke dingen te doen en nog meer te genieten van het land! Super stoer hoor met die spin en die slang..
En idd dan wordt het straks aftelllen, 5 maanden lijkt lang, maar vliegt zo voorbij. Enjoy en niet te ver vooruit kijken ;) -
18 Februari 2011 - 16:47
Karen:
Hoi Topper,
leuk he dat je zussies er zijn, lijkt met te gek om hun het een en ander te laten zien van Suriname en zelf ook op ontdekkingstocht te gaan....
je zal zien dat het je nog veel moeite gaat kosten om weer terug te komen naar nederland, je hebt zo'n heerlijk leventje daar nu....
lieverd, als we tijd en geld hadden waren we ook naar je tyoe gekomen om Suriname te ontdekken maar helaas de geldboom bloeit nog niet en ben net pas lid geworden van de Staatlotterij....maar wie weet!!
dikke kus Karen en de rest -
18 Februari 2011 - 20:50
Tante Ingrid:
Hoi Maria, Merel en Myrna,
mijn nichtjes allemaal in Suriname wie had dat ooit verwacht.
Leuk verslag weer Myrna zo leef ik lekker met jullie mee. Door de foto's kan ik me er een voorstelling van maken.Dat vertel ik weer aan de Surinaamse zusters van oom Henny, dat vinden ze leuk.
Jullie hebben het zo lekker druk dus blijf genieten.
veel liefs, xxx tante Ingrid -
22 Februari 2011 - 18:27
Marcel:
Leuke foto's hoor!!!! -
24 Februari 2011 - 12:35
Papa:
Leuk verhaal weer myrna,ik blijf aardig op
de hoogte zo.
groetjes x papa