White beach, stadstour en bergendal
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
13 April 2011 | Suriname, Paramaribo
Ik heb een heerlijk druk weekend achter de rug. Merel vertrekt Woensdag weer naar Nederland en had nog een aantal dingen die zij graag wilde doen. Natuurlijk is Myrna hier ook voor in ;) Het begon Vrijdag met een heerlijk dagje white beach. Ik was later richting white beach omdat ik eerst supervisie had. Eenmaal op white beach heb ik heerlijk genoten in het water. De zon was behoorlijk heet en in het water was het daardoor goed uit te houden. Terug naar huis heb ik de eerste 10 min zelf gereden jaja eindelijk na 7 maanden durfde ik het aan achter het rechter stuur te kruipen en links aan te houden op de weg. Bij Domburg moest ik het stuur weer afstaan omdat ik zelf mijn rijbewijs niet bij me had en we vanaf daar de politie tegen zouden kunnen komen. In de avond waren we door Ruben de organisator van onze trips uitgenodigd om te komen eten bij Shakers omdat hij nu voor een maand naar Nederland is. Wij zijn gezellig met alle huisgenoten bij de shakers wezen eten. Daarna had ik zelf niet veel zin meer om iets te ondernemen als uitgaan. Ben toen heerlijk naar huis gegaan en nog even lekker wezen kletsen.
Voor Zaterdag stond de stadstour op de planning. Om 10 uur werden we opgehaald door Vansky ook een van de gidsen die voor Ruben werkt. Natuurlijk kende ik de stad al maar vond het leuk om met die meiden mee te gaan. Ook hoor je nu meer de geschiedenis en verhalen achter de standbeelden en monumentale gebouwen. Een heerlijk drankje gedronken aan de waterkant, korte wandeling gemaakt door stad en lekker gereden door Paramaribo.
Terug in Felisa waren de voorbereidingen voor onze bbq in volle gang. We gingen gezellig met alle huisgenoten buiten eten en nog even genieten van elkaar met de complete groep. Want gelijk met Merel vertrekken nog 4 studenten en ook al snel daarna volgen er meer. In Mei zijn we nog maar met zn 4e over terwijl we nu met 18 studenten zijn. Het was een zeer geslaagde avond en zeker een leuke afsluiter met de gehele groep.
Zondag gingen we met zn alle naar Bergendal, ik was er 1x eerder geweest met Maria en Merel. Dit keer hadden we het zelf georganiseerd en zelf activiteiten gekozen die wij wilde doen. De dag begon met de bananen boot, wat eigenlijk een red shark was. Dit was natuurlijk lachen, gieren, brullen. Doordat we met een grote groep waren gingen we in 2 groepen op de red shark. Bij de 2e groep kreeg de motor van de boot kuren en moest het gemaakt worden. Ik zat te wachten in het water totdat David ineens roept dat er een slang is. Ik geloofde er helemaal niks van omdat er vaker dat soort grappen worden gemaakt. Totdat ik echt iets langs mijn been voelde en ik toch maar mn benen uit het water haalde. Het was een mini slang die het strand op ging. Een van de gidsen ging de slang vangen en bracht hem verder het bos in. De rust was al snel gekeerd en ik ben weer heerlijk het water in gegaan. Later ging de groep Kayjakken en ben ik lekker in mijn hangmat gaan liggen omdat ik het Kayjakken al eens eerder heb gedaan. Helaas begon het toen regenen en werd het spannend of de kabelbaan nog wel doorging. Ik heb toen zelf besloten niet meer van de kabelbaan te gaan. Daarna werd het koud, nat en regenachtig. Zo erg dat in de bus zelfs de kachel werd aangedaan. Dit ging me wel iets te ver dus natuurlijk gevraagd of die wel weer uit mocht. Thuis aangekomen even lekker opwarmen en bijkomen. Om savonds weer gezellig met zijn alle uiteten te gaan. Dit keer bij d’ optimist, ik was hier zelf nog nooit geweest maar het stond bekend om het lekkere eten. Het was weer een gezellige avond en aan het einde kwamen nog 2 gidsen van bergendal ook een drankje doen. Dit was dan ook echt de alle laatste avond met de complete groep omdat 2 meiden deze week stage lopen in het binnenland. Een Woensdag de eerste 5 alweer vertrekken.
Vandaag op stage ook weer iets bijzonders meegemaakt. Mn stagebegeleidster komt binnen en zegt “Kenny B en Benaissa staan beneden je kan er heen gaan”. Okee wie zijn Kenny B & Benaisaa? Myrna toch even kijken en natuurlijk met ze op de foto. Want nadat ik 1 liedje van ze had gehoord dat ik natuurlijk wel kende kon die foto niet ontbreken in mijn collectie. Zo ongeveer alle werknemers van het MOB stonden daar foto’s te maken. Haha wat een ervaring weer, zoiets zal je in Nederland echt niet zo snel zien gebeuren.
Dinsdag avond zijn we uiteten geweest bij de garden of eden. WAUW wat een ongelooflijk mooi restaurant want voor Nederlandse begrippen zelfs super luxe is. Voor Surinaamse begrippen is dit restaurant relatief duur. We zaten in de super mooie tuin waar je over het zand loopt. Wanneer je binnen een rondje loopt is echt alles super mooi ingericht en echt geweldig. Je kunt er zo 1uur rond lopen om alles te bekijken en te bewonderen. Ook het eten was super lekker, we hadden met zijn alle de rijst tafel besteld en konden zo van alles proeven. We eindigde nog met een heerlijk dessert wat ook echt super lekker was.
De tijd vliegt, ik vermaak me nog steeds. Merel komt helaas 1 dagje later doordat het vlucht schema van SLM gewijzigd is. Ik begin het steeds spannender te vinden dat ook Nederland voor mij in zicht is. Hoe zal het zijn weer iedereen en alles terug te zien, wat is er allemaal veranderd en hoe gaat mijn laatste jaar SPH zijn. Dingen waar ik nu nog niet aan hoef te denken wat af en toe wel even voorbij flitst in mijn gedachtes. Er zitten 2 vriendinnen van mij te denken om nog langs te komen in SU in mijn laatste weken. Ik ben benieuwd en zou het super vinden als ik ook hun dit geweldige land kan laten zien. We wachten rustig af en genieten ondertussen heerlijk verder :)
Liefs, X Myrna
13 April 2011 - 11:10
Papa:
Ik heb je verhaal weer gelezen.
Je hebt het wel druk in het weekend. groetjes xx papa -
13 April 2011 - 11:15
Tante Ingrid:
Hoi Myrna,
nog steeds leuke verhalen en verslagen, je gaat lekker he.
Wat vliegt de tijd om zeg nog maar 3 maanden blijf jij in Suriname.
Gezellig dat er weer een zus komt, jij maakt iedereen enthousiast voor Suriname.
Mijn skype heeft kuren ik heb Dennis er al naar laten kijken maar die weet het ook niet.Ik zal het wel weer eens proberen.
Blijf lekker genieten veel liefs:
tante Ingrid -
13 April 2011 - 17:16
Anne:
Hej Myrna,
Zo te lezen ben je nog steeds volop aan het genieten! Heeeeerlijk!! Leuke foto's ook weer:) Wel jammer dat Merel 1 dag later komt, maar dat mag de pret zeker niet drukken! Fijn weekend alvast!!
XXX -
14 April 2011 - 16:40
Merel E:
Super weer! Gezellig nog even leuke dingen gedaan voordat de groep niet meer compleet is. Niet eens wezen kayakken.. najaaaa haha :P
Ik heb nu een mini notebook waar ik nu mee kan en er zit zelfs een webcam ingebouwd ;) hihi
have fun! kusss -
14 April 2011 - 16:40
Merel E:
mee kan skypen bedoel ik natuurlijk ;) -
14 April 2011 - 17:48
Mies:
Heej chick:-)
Wat heb jij weer heerlijk genoten van je weekend:-) wat lekker dat het ook nog mooi weer was!
Wat stoer dat jij ook een stukje auto gereden hebt hihi was zkr wel ff wennen?
Vet grappig dat ze op je stage gewoon zeggen dat er bekende zijn en dat iedereen meteen op de foto wil met hun hihi dat zal hier niet op die manier gebeuren :-)
Wat jammer dat er al weer veel mensen terug naar Nl gaan. Gelukkig komt je lieve zussie al snel en die blijft gelukkig tot het einde :-)
Meis geniet er nog lekker van!
Succes nog verder op stage en met je verslag en onderzoek.
Liefs dikke kussssss -
21 April 2011 - 12:21
Elmer Via Marsha:
myrna,ik lees die reisverhalen en ben jaloers. Die plaatsen en mensen die je ontmoet zijn voor mij eigenlijk onbereikbaar maar wel zeer gewenst.
ik geniet van je fotos. ben blij met de reisverslagen