Nog maar 53 dagen...
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
18 Mei 2011 | Suriname, Paramaribo
Het aftellen is nu echt begonnen en de 2 maanden grens in bereikt. Hoe dichter 10 juli komt hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Ineens krijg ik het druk en bedenk me wat ik eigenlijk nog allemaal wil doen (tripjes) en moet doen voor school. Ik ben op stage nu bezig met mn onderzoek wat natuurlijk niet gaat zoals ik dat wil omdat de Surinamers nogal een makkelijke instelling hebben en ik afhankelijk ben van de vragenlijsten die zij invullen. Hup positief blijven het lukt vast allemaal wel. Verder ook nog steeds druk bezig met intake gesprekken, observeren en voorleggen in de vergaderingen.
Op Zondag ben ik met mn mijn huisgenoten bij Leonsberg op een boot gestapt en begonnen wij met het spotten van dolfijnen. (ja alweer) Het was een kleine groep dolfijnen die geen kunstjes gingen doen helaas. Daarna zijn we afgezet bij Nieuw Amsterdam en zijn we naar het openlucht museum geweest waar het fort Amsterdam staat. Hier hebben we verschillende foto’s uit de geschiedenis kunnen bekijken. Nadat we het Fort hadden bekeken zijn we rustig terug gewandeld naar de boot die ons verder bracht naar de Plantage rust&werk. Hier kregen we te zien hoe de garnalen kwekerij werkt van begin tot het eind. Ook is daar voor een heerlijk maaltijd verzorgd, die voor mij niet peper (heet, pittig) was maar voor mijn nieuwe huisgenoten wel peper was. In September ben ik al eerder op de plantage rust&werk geweest toen daar het “bodo” feest plaatsvond. Ik vertelde dit aan onze bootsman en die vond het helemaal super dat ik hierbij aanwezig ben geweest. Later werd ik benaderd door de kok die voor ons gekookt had en die zei “ ik hoorde dat jij bij het bodo feest was”. Ze vonden het allemaal super om te horen dat ik daarbij geweest was en dat ik al zolang in Suriname zit. Ik kreeg waardering van de mensen omdat zij het zo leuk vonden dat ik bij dit feest aanwezig ben geweest. Nadat wij gegeten hadden zijn we weer terug gelopen naar de boot die ons weer terug naar Leonsberg bracht.
Dit weekend was het dan zover, de kampioens wedstrijd tussen Ajax-Twente zou plaats vinden en ook in Suriname ging dit niet ongemerkt voorbij. 09.30u Surinaamse tijd zaten wij klaar bij het vat om daar de wedstrijd Live mee te kijken. We zaten daar vooral tussen de Nederlandse stagiaires enkele toeristen en verdwaalde Surinamers naar de wedstrijd te kijken. Er was een leuke sfeer en in de 2e helft liep de spanning behoorlijk op. Na het fluitsignaal en het kampioenschap voor Ajax een feit was bestelde Imke en ik een Djogo (1L Parbo bier) om het kampioenschap van Ajax te vieren. We miste tenslotte het geweldige feest op Museumplein. Daarna zijn we van ’t vat naar Zus&Zo gelopen om daar heerlijk te lunchen. Thuis aangekomen bestormde Imke & ik de kamer van David om hem ook even extra duidelijk te maken dat de Amsterdammers dit jaar de kampioenen zijn. David komt uit omgeving Eindhoven en is zelf voor PSV. Het was voor ons extra leuk dat PSV de laatste wedstrijd niet eens heeft weten te winnen. Wat een gezellig begin van de dag ;) gelukkig kan David wel tegen een grapje. Daarna zijn Imke en ik de huldiging live via NOS.nl gaan volgen. Later kwamen ook de andere huisgenoten terug van trip waaronder 2 meiden uit omgeving Twente. Die hebben we heerlijk verwelkomt met “kampioenennnn kampioenen ole ole ole ole”. Ook deze meiden konden tegen een grapje en het bleef een heerlijke stemming in huis.
Nog eventjes geduld en dan land Merel voor de 2e keer op de Surinaamse bodem. Ik kijk ernaar uit weer mooie tripjes met haar te mogen maken. Ook heeft Karin haar ticket naar Suriname geboekt en zij zal 29 Juni landen op de Surinaamse bodem. Mijn laatste dagen in Suriname zullen dus heerlijke dagen zijn met lieve mensen om mijn heen :)
Ook heb ik voor dansen mijn certificaten in ontvangst mogen maar liefst 3. Samen met Mirjam en nog een van de meiden van dansen kregen wij met zn 3e de certificaten tegelijk. Eerst een basis stap, links om draai rechts omdraai en mooi einde totdat we ze echt in onze handen kregen. Toch een mooie herinnering voor later. Nu hopen dat er in Nederland leuke salsa feestje zullen zijn. :)
20 Juni zal mijn laatste stage dag zijn, ja de tijd vliegt echt nog maar 1 maandje stage waarin ik nog 2 stage verslagen en een onderzoek moet afronden. Het wordt dus nog even hard werken om mijn einddoel te bereiken.
Liefs, X Myrna (tot snel)
18 Mei 2011 - 16:24
Merel Anne Engels:
Heey siss
de laatste loodjes gaan in, en die wegen het zwaarst zeggen ze. Hopelijk telt die gezegde niet in Suriname;) Ik ben er ook bijna om je te helpen! haha vet goed van je certificaten. In purmerend kan je geloof ik op de koemarkt salsa dansen bij dat blabla enzo, om het er in te houden:P
tot vrijdag!
xxx -
18 Mei 2011 - 16:31
Mies:
Heej Chick,
Haha ben je nu al weer aan het aftellen. Je stage tijd gaat zeker snel. Helemaal omdat je ook nog opdrachten moet doen. Ik hoop echt dat je snel respons krijgt van je gestuurde enquetes. Hier duurt het ook lang hoor, voordat je iets terug krijgt. Ik wil je in ieder geval heel veel succes nog wensen met je stage opdrachten en je onderzoek.
Wat gaaf je foto's van het salsa dansen! Gefeliciteerd met je diploma's echt super stoer dat je er drie hebt behaald:-)
Wat cool dat je weer dolfijnen hebt gezien, jammer dat zij dit keer geen kunstjes deden. Vet grappig dat je zo veel bewondering van iedereen kreeg omdat je bij bodo bent geweest.
Kampioenen Kampioenen ole ole ole:-) IAjax is kampioen. Het nieuwe uit- shirt heb ik bijna binnen :-) k was nog naar Museumplein geweest en kwam echt super toevallig Faziel en Samantha tegen :-)
Vrijdag komt je lieve zusje al echt super gaaf :-) Lekker dat je je stage tijd in Suri samen met haar kan afsluiten. En helemaal gaaf dat je nog naar curacao gaat ook. Kon ik maar mee hihi.
Meis nog heel veel succes met je opdrachten en geniet nog lekker van je dagen in Suri.
Liefs Dikke Kusssss -
18 Mei 2011 - 17:53
Karen:
Hoi Liverd,
lekker cliche maar wat gaat de tijd snel!!! nog even en dan hebben we de verjaardagen van Megan en Milton...jammer dat jullie er niet zijn bij Megan's verjaardag....weet je al iets over de tijd van terugkomst? sanp dat je er misschien nog niet over wilt nadenken.....
dikke kussen en knuffels Karen & de rest -
19 Mei 2011 - 15:28
Marsha & Marcel:
Heyyyy liefie...
Ik heb Merel net een hele dikke knufff gegeven een een lekkere zak schepsnoep 1 voor jou!! en 1 voor haarzelf in het vliegtuig...
Heb je nog iets om naar uit te kijken, want heb er nm nog iets aangehangen hihi....
Wat leuk man dat je zoo goed kan salsa dansen...ik zit tegenwoordig op Zumba bij de sportschool, errug leuk ook beetje Salsa erdoorheen gemixt hihi nou wijfie....Merel geeft een dikke kussss en knuff aan je...en ik wil het nog niet zeggen maar we kijken er echt naar uit jullie weer op NLse bodem te mogen ontvangen!!!!
Maar....nog eff lekker genieten en en nog eff hard er tegen aan (je verslag etc) succes meisie..komt allemaal goed :D
Kusssssss Marsha Marcel Mitchell en Michael xxxxxxxxxxx -
19 Mei 2011 - 17:26
Shanna :
Hoi Myrna,
Gefeliciteerd met je certificaten..jij danst ons er straks dus allemaal uit;).
Geniet nog even van je laatste tijd in Suriname het gaat nu zeker snel. Geniet van alle trips die je nog gaat maken.
Liefs Shanna -
19 Mei 2011 - 17:27
Toet:
hoi Myrna! 53 dagen, dat is best nog heel lang hoor! geniet nog maar van allegoeds daar en heel veel succes met de afwerking van je stage. Het komt best in orde. Wat zul jij terugkijken op een fantastische tijd! Neem maar een heel klein zakje zand mee uit Sur. als je dan weer terugbent in Ned. en heimwee hebt...het helpt, ik heb half java in flesjes staan. Héél veel succes en plezier nog. -
22 Mei 2011 - 12:33
Anne:
En nu nog 49 dagen...? En je gaat tussendoor ook nog naar Curacao!!! Echt gaaf! Ik ben er 6 jaar geleden geweest! Merel is nu ook al bij jouw toch!?
Nog een fijne tijd daar!!!
XXX