Palumeu
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
31 Mei 2011 | Suriname, Paramaribo
Vrijdag was het dan zover, samen met Merel, Mirjam & Imke gingen wij 4 dagen op trip naar Palumeu. Omdat dit ver in het binnenland ligt zijn wij hier met het vliegtuig naar toe gegaan. Het was 1u en 15 min vliegen tot we op Palumeu aankwamen. Palumeu is een Indianen dorp waar ongeveer 300 indianen wonen. We waren met een gevarieerde groep met dit keer niet alleen maar studenten. Tijdens het vliegen hadden we een ongelooflijk mooi uitzicht over Suriname heen. Bij aankomst werden onze spullen in de aankomsthal gelegd en wij mochten door naar de recreatie zaal waar we uitleg kregen over de trip en we ons mochten voorstellen aan de andere uit de groep.
Daarna werden de kamers verdeeld en moesten we onze bikini aantrekken. Tussendoor nog even geluncht om daarna met de boot het water op te gaan. Tegen de stroom in met de boot om daarna van de boot af te springen en met de stroom mee te drijven terug naar het verblijf. Ook hebben we die zelfde dag een korte dorpswandeling gemaakt waarbij we hebben gezien hoe katoen word gemaakt, van pluisje tot in een opgerolde rol met touw. Ook hebben we gezien hoe de pijl en boog worden gemaakt. En als laatste mochten we een stukje cassave brood met peper water proeven. Ik vind cassave brood maar droog en hard en niet lekker. In de avond kregen we weer heerlijke maaltijden en daarna nog gezellig geklets met iedereen.
De volgende dag weer optijd uit bed om een lesje mee te doen met de Joga dat om 07.15u begon. Na een korte introductie begon de les. Tijdens de Joga bedacht ik me weer dat ik het eigenlijk niets voor mij vond. Na de Joga was het tijd om te ontbijten, heerlijke verse warme broodjes en pannenkoeken bij het ontbijt wat een luxe zo midden in de Jungle. Daarna was het tijd om ons klaar te maken voor de wandeling van 6 KM met een korte klim van ongeveer 15 Min naar de top van de Potihill berg. Onderweg kregen we uitleg over de vele verschillende bomen en kwamen alle soorten beesten voorbij. De meeste bomen kende ik al en ik was dan ook verwend met zoveel jungle als ik al gezien heb. Na de top te hebben bereikt even uitgerust en weer de weg terug genomen. Waar ik heel dom tegen een plant aan liep waar onze gids ons nog voor gewaarschuwd had omdat deze nog erger is als de brandnetel. Hij smeerde en een zalfje op (dit keer niet uit de jungle zelf) en ik ging vrolijk verder. Heb ik verder helemaal geen last meer van gehad gelukkig. De terug weg hadden flink het tempo erin zitten en de motivatie was ver te zoeken. Ik was dan ook opgelucht toen de boot weer in zicht was. In de boot kregen we een heerlijk stukje watermeloen. Terug op het verblijf was het tijd om te lunchen, daarna heerlijk mijn bikini aangetrokken om even lekker af te koelen in het koude water.
Doordat de avond regenachtig was konden we helaas geen kampvuur of een avond boottocht maken.
Nadat iedereen weer afgekoeld was kregen we een presentatie over de geschiedenis van Palumeu. Over de aanleg van het vliegveld en over de indianen die op Palumeu wonen. Het was interessant om het verhaal te horen over hoe het er vroeger ging.
De volgende dag stond een heerlijke relax dag op de planning. De ochtend begon weer met Joga, ik besloot dit keer mee te gaan met de zwemploeg en de joga aan mij voorbij te laten gaan. We werden weer met de boot een stuk verder gevaren om daarna weer het water in te springen en met de stroming mee te varen. Dat om 7.15u, je kunt je dus voorstellen dat het water nog heerlijk koud was en je direct lekker wakker bent.
Daarna was het tijd om te ontbijten en onze spullen te pakken. We gingen naar de Marupa Sula om daar de hele dag te genieten. En dan ook echt GENIETEN, de gids stapte als eerste uit de boot om een geschikte plek te zoeken. Daarna mochten wij onze spullen pakken en was het tijd om te genieten. Lekker de hele dag zonnen, zwemmen tussen de sula’s en heerlijk kletsen met iedereen die mee was. We konden ook mee gaan vissen maar ik ben niet mee gegaan. Wel is er een grote Piranha gevangen die wij in de avond gegeten hebben. Aan het einde van de middag zijn we weer terug gevaren naar het verblijf.
De volgende dag was alweer de laatste van de 4 daagse trip, de joga en ook het zwemmen ging niet door dus zijn we heerlijk rustig wakker geworden. Daarna weer heerlijk wezen ontbijten met warme broodjes en dit keer ook warme croissantjes. Na het ontbijt was het alweer tijd onze spullen in te pakken en deze neer te leggen in de vertrek hal. Daarna nog 1 wandeling door het dorp waar we de school hebben gezien, nog verschillende indianen hebben gesproken en als laatste konden we “winkelen” en de shopping mall van Palumeu. Daarna hebben we nog geluncht en was het wachten tot ons vliegtuigje zou aankomen.
Toen het vliegtuigje er was, moesten we afscheid nemen van “Henk” onze gids van de afgelopen dagen. We hebben een super trip gehad en ook de groep vond ik erg leuk. Misschien een kleine indruk door de foto’s bij mijn verhaal maar ik denk dat je zoiets pas echt begrijpt als je er zelf geweest bent.
Voor aankomend weekend hebben we geen trips op de planning, wel is er een leuk feest waar we heen willen gaan. Nu eerst nog 2 dagen stage voordat ik weer van mijn weekend kan beginnen:)
Bedankt voor de lieve reacties op mijn vorige verhaal.
Liefs, X Myrna
31 Mei 2011 - 20:46
Anne:
Myrna en joga? Geen geschikte combinatie dus...? :-)
Het moet je ook wel liggen inderdaad!
Inmiddels weer bijna weekend zeker?
Geniet ervan!!!
xxx -
31 Mei 2011 - 20:56
Nienke:
Super mooi die foto over het land met dat groen en regenboog, woh! :) Was weer de moeite waard dus, wel super sportief hoor met die joga en zwemmen. Dat is trouwens ook zoo niets voor mij haha. En die foto met die piranha was te verwachten natuurlijk, alle 'enge' dieren die je vasthoudt en ziet moeten erop. Cool! Geniet van je vrije weekenden, gek joh geen tripjes. Nou jaa je gaat nog op vakantie. Enjoy en succes op stage (moet ook nog gewerkt worden) X
31 Mei 2011 - 21:01
Mars:
Yeahhh lady"s....
Weer zoooo een gave ervaring meegemaakt, het houdt maar niet op hahaha tjeeesssss :))
De foto"s spreken boekdelen erruggg leuk :P
Veel liefs van ons en suc6 met stage en vrijwilligerswerk -
01 Juni 2011 - 01:40
Merel E:
heeej sis
Wat leuk he dat ik eerst altijd schreef wat een leuke avonturen en er nu zelf gewoon bij ben. Het was een super weekendje die we niet snel vergeten! succes de aankomende 2 dagen op stage!
xxx -
01 Juni 2011 - 13:18
Mies:
Heej Chick
Wat een super trip hebben jullie gemaakt.
Dat vliegtuigje hihi dat is zkr echt zo'n gammel ding? Ga je ook met zo ding naar Cura?
Lekker sportief begonnen jullie je dag zeg :-) Joga is zkr te ontspannen en serieus voor je hihi:p
Echt leuk om daar ook gewoon met indianen in contact te komen zeg en leuk dat jullie allemaal dingen hebben bezocht. Vet cool die piranha:-) Hoe was het om zo'n beest te eten?
Als ik je foto's zie dan denk ik echt wauw wat heerlijk om daar lekker te kunnen chillen en zwemmen. Je maakt echt super leuke trips echt ik geniet er gewoon van om het allemaal te lezen en op foto's te zien:-)
Lekker dat je al weer bijna weekend hebt. Kort stage weekje voor je.
Heb je al wat reacties terug van je enquetes? Hoe gaat het verder met je opdrachten?
Een feestje is toch ook leuk om naar toe te gaan in plaats van een grote uitstap:) En je gaat trouwens nog een hele grote maken waar ik erg jarloers op ben hihih:p
Meis geniet nog lekker van je weken in het heerlijke Suri saampies met Merel :-)
Tot snel weer,
Liefs dikke kusssss
02 Juni 2011 - 15:59
Tante Ingrid:
Hoi Myrna en Merel,
jullie blijven geweldige weekenden beleven zeg. Gezellig zo met z'n tweetjes maar zo'n hangmat lijkt me niet zo veel. (ik draai nogal veel)
Met de foto's kunnen we alles mooi volgen. Blijf genieten, wij blijven jullie volgen.
Liefs tante Ingrid
06 Juni 2011 - 08:23
Nanda :
hee Myrn!!
Leuk verhaaltje weer en prachtige fotos!! ik ben echt jaloers op jullie!
Geniet er van!! Kus en groetjes aan mafkees -
07 Juni 2011 - 17:08
METS Travel & Tours:
Hallo Myrna.
We hebben de link voor je reisverslag ontvangen van onze PR afdeling. Fijn jouw ervaringen te delen met vrienden en familie. Bedankt nogmaals voor het reisverslag.
Geweldig allemaal.