Laatste stage dag & Curacao
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
23 Juni 2011 | Nederland, Amsterdam
Hier een update vanaf het heerlijke Curacao.
Na mijn afscheid op stage was het tijd voor het inpakken van mijn koffer. Mijn laatste stage week stond in het teken van afsluiten en dossiers doorgeven aan de andere disciplines. Ik heb dan ook 3 advies gesprekken gevoerd en dit direct uitgewerkt. Een intake gesprek die ik nog had direct uitgewerkt en gelukkig direct kunnen doorverwijzen en afsluiten zodat ik deze niet aan een collega hoefde over te dragen. Op Maandag nog terug om te trakteren en afscheid te nemen. Het was een raar idee om niet meer op het MOB terug te komen. Ik ga nog 1 keer terug voor mijn eind gesprek.
Maandag/Dinsdag nacht stond om 03.00u de taxi klaar die ons naar Zanderij bracht voor onze vakantie naar Curacao. Eerst nog Heleen & Rianna thuis ophalen want ook zij gingen mee naar Curacao. Bij het inchekken werd het eerst spullen verplaatsen uit de koffer. Want Heleen en Rianna vliegen vanaf Curacao naar huis waardoor zij veel meer spullen hadden als Merel en ik. Het was wel raar in te checken bij Zanderij, zoveel mensen als ik al heb weg gebracht. Door de douane en weer een aantal stempels verzameld. Daarna op Zanderij wachten, wachten en nog eens wachten. Want rond boarding-time kregen we te horen dat we 3 u vertraging hadden. We zouden 9u vliegen inplaats van 6u. Toen besloten maar te gaan slapen op het vliegveld. Het was daar alleen wel ongelooflijk koud.. we waren daar totaal niet opgekleed.
Eenmaal aan boord vlogen we eerst naar trinidad en tobago om van daar uit door te vliegen naar Curacao waar Ruben op ons stond te wachten.
Direct naar ons appartement waar wij direct onze zwemkleding aantrokken om naar het Jan Thiel beach te gaan. Eerst even langs de AH om te pinnen en enkele boodschappen te halen. Wat was het raar om weer in een AH te zijn. Ik moest eerst 15 min bijkomen dat ik weer in een Nederlandse supermarkt stond. Dat wordt nog wat straks in Nederland.
Daarna direct door naar het strand, waar ik erg moest wennen aan de vele "verwende" Nederlanders. Ik kan niet uitleggen wat ik dacht, maar het is heel apart om na 9,5 maand Suriname in zo luxe landje te zijn als Curacao. Na het zonnen het zwemmen zijn we lekker pizza gaan eten op het strand. Verder hebben we de avond lekker thuis gerelaxt en optijd ons bed in te gaan. De volgende dag stond de trip naar klein Curacao op de planning. 06.30u stapte we in de auto opweg naar de Haven waar de boot al klaar stond voor vertrek. Want ja hier in Curacao is alles goed geregeld, ook een best groot verschil met SU waar eigenlijk altijd nog wel iets gedaan moet worden.
Een boottocht van 2u varen bracht ons op klein Curacao. Want is het water daar super mooi en helder. We keken dan ook onze ogen uit. Vanaf de boot zwommen we naar de kant waar later onze spullen naartoe gebracht werden met een kleine boot.
Eerst kregen we ontbijt waar we dan ook echt aantoe waren. Toen was het tijd om het zonnebedje te pakken, de snorkel en lekker richting het strand te gaan. Waar we direct het water in zijn gegaan om te snorkelen. Ik kon al snel het zoute water niet meer aan en ben gewoon gaan zwemmen, drijven en genieten van de mooie omgeving. Om daarna even lekker te gaan slapen op het zonnebedje. Daarna was het tijd om te lunchen waar heerlijk eten klaar stond, vlees, salade en brood alles was aanwezig.
Na het eten werd de bananen boot gereed gemaakt waar Merel, Rianna en Heleen ook op zijn geweest. Ik besloot ivm het zout lekker foto's te gaan maken vanaf de boot.
Daarna was het alweer tijd om onze spullen te pakken en terug te varen naar Curacao waar Ruben weer netjes op ons aan het wachten was. In de avond hebben we weer rustig aan gedaan en lekker tosti's klaar gemaakt. Ook zijn we optijd onze bedjes in gegaan want moe wordt je wel na zo'n dagje zon.
Vandaag zijn we naar de grotten van Hato geweest. We waren iets te vroeg en konden eerst een "bos wandeling" maken. Na de bossen van Suriname vonden we dit natuurlijk niks voorstellen en zijn er dan ook snel door heen gelopen. Daarna was het tijd om de grotten in te gaan. Hier zijn we in verschillende ruimtes geweest.
Ruben kwam met een leuk idee een dagtrip naar Bonaire te boeken. We gingen dus naar Hato om de tickets te boeken. Morgen vertrekken we voor 1 dagje naar Bonaire om ook dat eiland te bekijken.
Verder zijn we vandaag naar Willemstad geweest waar we zijn wezen winkelen. Eindelijk weer winkels met normale kleding, wat was dat heerlijk.
Nu zijn we thuis en vertrekken we zo om te gaan eten. En daarna gaan we nog ergens heen om te stappen.
Morgen vertrekken we vroeg naar Bonaire. Voor Zaterdag staat het zwemmen met de dolfijnen op de planning. Ook gaan we naar westpunt waar we naar de kleine en grote zullen gaan.
Een mooi vooruitzicht dus nog voor de laatste dagen in Curacao.
Lieverds, over 17 dagen ben ik alweer terug in Nederland. De tijd vliegt voorbij en ik zal vanaf nu nog veel moois beleven.
TOT SNEL. Liefs, X Myrna
24 Juni 2011 - 01:14
Myrna Engels:
Meer foto's volgen nog :) -
24 Juni 2011 - 07:29
Merel Stevelink:
Hee lieve Myrna!
Wow wat ben ik jaloers zeg! Super gaaf :d alvast een klein klein beetje wennen aan Nederland ;) Zijn de Suriname afkickverschijnselen straks wat minder (ahum)! Benieuwd hoe het op Bonaire was en het zwemmen met dolfijnen!
Is het onderzoek etc. allemaal gelukt op stage? :d
Geniet nog even heel veel!! Samen met de rest!
Ik ga nu leren! Blee tentamens!
Tot snel!! xxx -
24 Juni 2011 - 13:05
Nienke:
Heeey Vakantieganger ;)
Dat klinkt nog als een drukke vakantie week zeg met al je tripjes, maar wel super leuk! Zwemmen met dolfijnen, woh hoe gaaf is dat! Ben benieuwd naar je andere foto's! Voor nu lekker genieten en alvast een beetje wennen aan Nederland, want het wordt nog erger hoor! Maar je bent ook vast weer zo gewend, dat is vaak het gekke. De tijd is echt snel gegaan, 17dagen, jeetje dat is al bijna. Maar komt helemaal goed, voor jou nu nog veel genieten van de Antillen en dan straks rustig afscheid nemen van Su. Fijn weekend!! Liefs Nien -
24 Juni 2011 - 19:42
Esther:
Heey heey,
Dat klinkt goed ;). Ik wil ook wel ff naar Curacao ;).
Ik wil alles horen hoor als je terug bent. Ik wil dr ook zeker heen.
Je stage zit er al lekker op :). Heerlijk hoor. Ik moet nog 1 weekje :).
Ik heb maandag mn eindgesprek, toch wel spannend, maar je hoort wel hoe t gegaan is.
Geniet nog even van Curacao,
Dikke kus en knuffel van mij -
25 Juni 2011 - 14:05
Papa:
hoy Myrna.
Jullie zijn weer leuke dingen aan het doen in curacao, ik zag bij de fotos van merel de boot.
Met een mooie boot zijn weg geweest.
Hoe was het tripje naar bonaire ik wacht op de fotos.
Tot over 16 dagen groetjes x papa.
ps ik heb jullie kaart uit Pikin Slee ontvangen. -
26 Juni 2011 - 11:38
Karen:
Hoi Lieverd,
we blijven hier gewoon jaloers over alles wat je ziet, doet en meemaakt.....als we de staatloetrij nog eens winnen weten wij allang waar we heen willen en wie ons mag rondleiden in dat land...:)
nog even en we zien je weer (jullie weer...)!!!
dikke kus Karen en de rest -
26 Juni 2011 - 15:05
Mies:
Heej chick,
Wat goed dat je al je opdrachten op je stage nog kon afronden in je laatste week.
Lekker wel leuk dat je nog even terug mag voor je eind gesprek :-)
Wauw wat klinkt jou vakantie in Cura heerlijk zeg :-)
Jammer van de vertraging maar wat super dat jullie zo veel uitstapjes aan het doen zijn.
Dank kan je mij mooi alles vertellen hihi:-)
wat super dat je een dag naar Bonaire bent geweest hoe was het daar? En met dolfijnen zwemmen hoe gaaf is dat echt super om te lezen hoe jullie aan het genieten zijn:-)
Meis geniet er lekker nog van, ook van je dagen die je nog in Suri hebt.
Tot je volgende verhaal ik kan niet wachten :-)
Liefs Dikkee kuss -
29 Juni 2011 - 10:44
Rene!:
Murnii!
Jeetje eindelijk de laatste stage dag aangebroken Gelukkig ga je nog 1x terug!
haah je bent ook de rimboe gewend jij en dan kom je in zo'n lachwekkend bosje voor jou :P volgens mij is t wel alsnog heel mooi!
Je bent gewoon bijna alweer terug:O! nu is het gewoon aftellen!
Van mij mag het wel al zover zijn hoor!
kuss