Eind in zicht
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Myrna
08 Juli 2011 | Suriname, Paramaribo
De laatste week is ingegaan en inmiddels al over de helft. Na Curacao heb ik nog veel moois gedaan. Ook zijn de laatste huisgenoten terug richting Nederland.
Zo zijn Mirjam, Imke en als laatste David vertrokken.29 Juni was ik op Zanderij om Mirjam weg te brengen maar ook op Karin op te halen.
De dag erna zijn we op trip geweest naar Matapica, een schildpadden strand waar ik zelf nog niet geweest was. We hebben heerlijk liggen zonnen op het strand. Ook kwam Ruben met baby leatherback schildpadjes die we allemaal mochten vasthouden en uiteindelijk hebben we ze op het strand gezet waar ze opzoek gingen naar de zee, de weide wereld in. Vlak langs het hutje waar wij sliepen was een klein meertje waar we ons bezig hebben gehouden met het vangen van krabben, natuurlijk konden wij het niet laten er even een vast te houden ;). Tegen de avond gingen we op kaaimannen jacht door het moeras, we hadden niet veel geluk maar toch 1 kleine kaaiman vast gehouden en dit natuurlijk weer op de foto gezet. Terug bij ons hutje hebben we ons klaar gemaakt voor de schildpadden tocht. We hebben 6KM (als het niet meer is) over het strand gelopen en 3 schildpadden gezien. 2 soepschildpadden en een leatherback schildpad. De volgende dag zijn we nog even wezen zwemmen, zonnen en relaxen toen weer terug naar de stad. Waar keti koti op volle gang was en het lekker druk was in de stad. Wij zijn bij zus&zo wezen eten en vanaf daar naar 't vat gelopen waar een street party was ivm keti koti viering (afschaffing slavernij).
De volgende dag stond er alweer een 3 daagse trip op de planning. We werden thuis opgehaald om daarna derest van de groep op te halen bij 't vat. We vertrokken als eerste naar bergendal, waar Karin en ik van de kabelbaan gingen. Zelf wilde ik graag nog de tarzan swing doen. Ook Karin en Merel gingen mee met de tarzan swing. Daarbij spring je van een plateau om daarna als Tarzan tussen de bomen te slingeren. Nadat alle activiteiten achter de rug waren vertrokken we richting de brownsberg. We hebben daar een kleine boswandeling gemaakt van 1,5u en verder gerelaxt. De volgende dag liepen Merel& Karin de grote tocht naar de leo & Irene val. Ik had deze tocht al eens eerder gedaan en was niet van plan dit nog eens te doen. Ik bleef dus heerlijk in mijn hangmat liggen en heb ewald de kok een beetje geholpen in de keuken. Nadat iedereen terug was van de wandeling hebben we geluncht om daarna met een kleine groep naar tonka- eiland te vertrekken. Dit is een klein eiland een half uur varen het stuwmeer op.
Op tonka-eiland hebben we heerlijk kunnen relaxen, zwemmen, hangmateren. De volgende dag hebben we een korte wandeling gemaakt waar we een vogelspin hebben mogen vast houden :D. Daarna was het alweer tijd om richting de stad te vertrekken.
We zijn luxe wezen eten bij de garden of eden. Dinsdag hebben we heerlijk gerelaxt en zijn we in de avond naar de mall geweest. Waar ik nog 3 paar Havainas heb ingeslagen omdat de prijs heel wat scheelt met Nederland. Savonds hebben we nog op een terras een drankje gedronken met Irene die ik ken van mijn SPH-studie. Gister heb ik samen met Karin de hele dag bij het zwembad gelegen.
Vandaag zijn we naar de stad geweest om de laatste cadeautjes te kopen. Ook heb ik een extra koffer bijgeboekt en hebben wij onze stoelen gereserveerd zodat we wel naast elkaar zitten.
Vrijdag heb ik mijn eind gesprek op stage en daarna vertrekken we naar babunhol waar we een overnachting gaan maken.
Dan is mijn Suriname avontuur alweer bijna afgelopen. Wat zijn de 10 Maanden snel gegaan. Ik ga de laatste dagen nog extra genieten, want ik ga Suriname 100% zeker missen.
Ik wil jullie bedanken voor het lezen en reageren van mijn blogs. Ook wil ik iedereen bedanken voor het sturen van een kaartje. Me kamer hangt helemaal vol met lieve kaartjes uit Holland.Zondag avond vertrek ik naar Nederland om volgens planning Maandag 12.30u te landen op schiphol..
Liefs, x Myrna Tot snel
08 Juli 2011 - 08:26
Mars:
Heyyyyyyy Myrn, je komt bijna naar huis maar dat vinden wij natuurljk helemaal niet erg!!! Voor jou zal het minder leuk zijn en toch ook wel heeeel leuk, maar des te meer een reden om gauw weer eens te doen!!! Hihi. Wij hebben ook heeeeeeeeeel erg meegenoten van je avontuur in SU !!! Nou wijfie tot gauwwwww!!!! Kussss Mars -
08 Juli 2011 - 10:24
Rianna:
Heb ff je verhaal gelezen. Leuk! Ben jaloers hoor! -
08 Juli 2011 - 10:57
Mies:
Heej chick.
Wat een super leuke avonturen heb jij in je laatste weken beleefd:-)
Wat cool dat je gewoon met kleine schildpadjes op de foto kon en gewoon naast zo'n grote kon staan wauw echt gaaf:-)
Wat geniet ik elke keer van het lezen van je avonturen.Je tien maanden in Suri zijn eigenlijk best wel snel voor bij gegaan. Wel super dat je nu weer terug komt, ook al is het voor jou een beetje dubbel. Je kunt natuurlijk altijd weer terug op vakantie:-)
Wat leuk dat jullie Irene tegen kwamen die is daar ook lekker aan het genieten van haar wel verdiende vakantie.
Meis geniet nog extra van deze laatste dagen in Suri. Succes met je eindgesprek maar dat komt vast wel allemaal goed:-)
Nu kan ik zeggen tot snel in NL
Liefs Dikke kusss
08 Juli 2011 - 17:15
Anne:
Geniet van je laatste dagen daar!! 10 maanden zijn inderdaad echt snel gegaan! En natuurlijk een goede reis terug!!
xxx -
08 Juli 2011 - 19:01
Sindy:
Fijn dat je weer naar huis komt, voor jou minder, maar voor ons niet :-p
Geniet van je laatste paar daagjes
dikke kus
de Burgmannetjes
ps dinsdag hoe laat? x -
08 Juli 2011 - 21:09
Tante Ingrid:
Hoi Myrna,
die 10 maanden zijn inderdaad omgevlogen, maar je hebt een geweldige en onvergetelijke reis gehad. Nu nog je eindgesprek maar dat zal ook geen probleem geven.
Ik heb genoten van je verslagen en kijk nu anders naar de verzorgsters van oom Henny, die veelal Surinaams zijn. Weer prachtige foto's, ik kijk uit naar dinsdag dan zie ik je weer. Geniet nog van je laatste dagen.
liefs brasa tante Ingrid -
08 Juli 2011 - 21:11
Karen:
Hoi Lieverd,
erg cliche maar wat gaan die 10 maanden super snel voorbij!!! ik weet dat je terug zou komen op milton's verjaardag maar dat leek nog zo ontzettend ver weg...maandag is het al zover! ik vind het zelf erg prettig dat je weer terug komt maar kan me voorstellen dat jou gevoelens van terugkeer dubbel zijn.
nou lieffie tot maandag dan.......
dikke kus Karen