Avontuur is begonnen! - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Myrna Engels - WaarBenJij.nu Avontuur is begonnen! - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Myrna Engels - WaarBenJij.nu

Avontuur is begonnen!

Blijf op de hoogte en volg Myrna

01 Maart 2013 | Taiwan, Taipei

Lieve allemaal,

En toen was het zover, 28 februari tijd voor mijn nieuwe reiservaring. Natuurlijk was ik ruim voor mijn wekker wakker en kon ik me rustig klaar maken. Ik had m'n backpack al gewogen en die kwam uit op 13 kilo!! Yes ik ben trots op mezelf.
Bij vertrek eerst nog Karen en Megan opgehaald want zij gingen ook gezellig mee naar Schiphol samen met papa en merel. Op Schiphol aangekomen stond ook Mischa al op me te wachten voor de laatste knuffel.

Ik moest me melden bij australian backpackers waar ik te horen kreeg dat onze groep uit 8 personen bestaat. Een lekker groepje dus met zowel jongens als meisjes.

Nadat de groep compleet was hebben we met z'n alle ingecheckt en om 12u weer afgesproken om gezamenlijk door de douane te gaan. In de tussen tijd zijn we nog wat gaan drinken met z'n alle. Ook Thea kwam nog even gedag zeggen in haar pauze. (Moeder van Kim). De tijd ging zoals altijd erg snel en het was tijd om afscheid te nemen. Iedereen een dikke knuffel gegeven en toen was het tijd voor mijn grote avontuur. Samen met m'n reisgenoten gingen we door de douane en hebben we nog voor de laatste keer naar onze familie gezwaaid.

We besloten nog even een drankje te doen met z'n alle op Schiphol met het gevolg dat we laat waren voor de vlucht. We werden opgehaald of wij die vlucht moesten hebben en dat wij de laatste waren die nog in moesten stappen. Oops snel alles door de douane scanners en snel het vliegtuig in. We zitten met z'n 8e allemaal bij elkaar in het vliegtuig per 2 personen allemaal achter elkaar. Wel zo gezellig en tenminste niet zo alleen ook al kennen we elkaar niet echt haha.

Tijdens de vlucht zelf had ik maar weinig geduld. Begon met muziek luisteren via het scherm voor me. Na 2 albums had ik dat ook wel weer gezien. Misschien een film op m'n laptop wel een succes maar ook m'n laptop was alweer snel uit! Geen geduld om me te concentreren op een film. Als avond eten kregen we rijst met kip en fruit en een broodje! Ik heb netjes m'n fruit en broodje opgegeten de kip geproefd en m'n taartje weggegeven. Geen trek in eten dus dan maar andere blij gemaakt.

Daarna geprobeerd wat te lezen in m'n Australië boekje ook dat heb ik niet lang volgehouden. Toen maar m'n iPod tevoorschijn gehaald en muziek geluisterd en ondertussen lekker een beetje geslapen.

Om voor ons 23u Nederlandse tijd kregen we ontbijt okee een beetje raar maja toch maar iets eten. Ik koos voor de omelet die was wel oke. Maar er zat spinazie bij die was echt niet te eten. Daar waren m'n reis genoten het ook over eens.

Tussen de maaltijden door word er ook drinken gebracht en kleine snacks. Zoals een klein zakje Japanse mix of zoute koekjes. Eten en drinken dus genoeg aan boord. Mag ook wel met zo'n lang vlucht.

Aangekomen in Bangkok moest iedereen het vliegtuig uit. We hebben even wat gelopen en gingen via de douane en paspoort controle weer terug naar het vliegtuig. We zijn denk ik iets langer dan een uurtje in Bangkok gebleven. Op het vliegveld waren wij masaal aan het uitproberen of we gebruik konden maken van een wifi netwerk maar ze waren allemaal beveiligd met een netwerk.

Na deze eerste vlucht van langer dan 11u was ik al helemaal kapot. Had wel een beetje geslapen maar toch sloopt het je. En dan nog de gedachte dat je qua vlieguren nog niet eens op de helft zit. Het is voor een mooie ervaring zullen we maar zeggen. Maar jeetje zo'n reis is echt vermoeiend.

Tijdens het wachten op het vliegveld van Bangkok kwamen vanuit de groep vragen hoe oud iedereen is. En ik voel me oud met deze groep want ik ben als 25jarige de oudste van het stel!! Haha

Nog een vlucht van 3,5u naar taipei waarbij ik bijna de hele vlucht m'n ogen heb dicht gehad. We zijn met 2 taxi busjes opgehaald en naar een hotel in Taipei gebracht. Daar kunnen we nu even douchen en slapen. Dit ga ik ook zeker doen anders ga ik me toch saggerijnig worden haha!

Vanavond worden we weer opgehaald met een taxi busje voor onze vlucht naar Sydney die ook weer zo'n 9u gaat duren.

Ik zal zo snel mogelijk weer iets laten weten.!
kus myrna

• 01 Maart 2013 - 08:35

Esther:

Hey hey,

Leuk om zo snel al iets te horen...
    Slaap lekker en succes met je vlucht naar Sydney ;).

Have fun

• 01 Maart 2013 - 08:45

Nanda:

have fun! en succes met je laatste vlucht!!

• 01 Maart 2013 - 09:02

Merel E:

Dat is snel een bericht! Is je zak snoep al op;) succes met de laatste vlucht en veel plezier xx

• 01 Maart 2013 - 09:04

Marsha:

heyyyy myrn...

Ben blij te horen dat het allemaal goed gaat en dat je reisgenoten ook in de buurt heb zitten.
    Heel veel suc6 met de vervolg vluchten en wacht nieuwschierig af naar je volgend verslag. Dikke kus marsh

• 01 Maart 2013 - 09:39

Maria:

Een eerste teken van leven! Leuk. Goed om te horen dat het goed gaat :-)

• 01 Maart 2013 - 10:29

Mischa:

Heej meis,

Wat goed dat je al weer even tijd hebt gehad om een verhaaltje te schrijven.
    Wat een sukkeltjes ook dat jullie bijna te laat waren hahaha.
    Wel lekker dat jullie goed verzorgd worden in het vliegtuig.
    Leuk dat jullie op een rij zitten en niet allemaal verspreid.
    Geniet lekker van je dag in taipei en je douche :-)
    Tot je volgende verhaal succes met je vlucht naar sidney!
    Haha en zoals Merel al zij, zijn je snoepjes al op hihi

Liefss dikke kuss

• 01 Maart 2013 - 15:54

Anne:

Hey myrna,

Leuk om zo snel iets van je te horen!
    Goede reis verder, en genieten maar!
    Xxx

• 01 Maart 2013 - 18:47

Karen:

Hoi Lieverd,

goed om wat van je te horen....lastig hoor om je zo te laten gaan op Schiphol, maar je mede-reisgenoten zagen er gezellig uit....ik denk dat je nu ongeveer wel in Sydney zal zijn....lekker genieten hoor!!!
    dikke kus Karen (en natuurlijk ook van de rest)

• 01 Maart 2013 - 23:08

Broer:

Hoi myrna. ik wens je echt een hele leuk tijd daar downunder.wil je een filmpje
    Maken van een leeglopend gootsteenputje en als het lukt van de sterren.
    Het is goed dat je er even tussen uit bent zodat je weer tijd hebt voor je zelf.
    Geniet er van!! groet , broer.

• 03 Maart 2013 - 11:22

Thea:

Hi sweety, leuk verslag, goed te zien dat je 'volgers' met je meeleven. Kijk uit naar je volgend verhaal. Big hug, thea

• 03 Maart 2013 - 12:42

Hester:

Hi Myr, gezellig om je verslag te lezen! Ben benieuwd naar de rest van je reisverhaal. Veel liefs, Hester