De eerste ervaringen en indrukken!
Blijf op de hoogte en volg Myrna
03 Maart 2013 | Australië, Woolloomooloo
In taipei ben ik lekker op de kamer gebleven, 5 van onze groep zijn wel even de stad in geweest maar ik rustte liever even uit. Eerst natuurlijk m'n waarbenjij online gezet inclusief de foto's. Daarna ben ik even lekker wezen douchen en op bed gaan liggen. Slapen lukte niet echt omdat ik bang was dat ik niet op tijd wakker zou worden ook hoorde ik allemaal vreemde geluiden. Maar even op een Bed liggen was al heerlijk na zoveel uren vliegen. Ondertussen ook een beetje contact gehad met het thuisfront.
We werden door het hotel weer terug gebracht naar het vliegveld waar we direct konden door lopen naar de douane want onze backpacks waren direct richting Sydney gelabeld.
Op het vliegveld hadden we nog aardig wat tijd over. In die tijd hebben we met z'n alle wat geklets en gepraat over waar we eigenlijk aan begonnen zijn.
Tijdens deze vlucht zaten we niet allemaal bij elkaar. Ik zat ergens helemaal alleen en de andere zaten redelijk bij elkaar. Gelukkig had ik wel een zitplek bij het raam en kreeg ik een rustig iemand naast me in het vliegtuig.
Na zoveel uren vliegen en dus ook vliegtuig eten ben ik het wel een beetje zat. Ik heb dan ook het warme eten afgewezen (rijst met kip etc) en om een extra broodje gevraagd. Verder natuurlijk wel het fruit opgegeten dat erbij zat.
De vlucht ging verder gewoon goed ik heb wat geslapen en muziek geluisterd.
Eenmaal geland in Sydney ging het avontuur echt beginnen. De backpacks van de bagage band en ondervinden hoe je er het makkelijkste mee loopt. De douane en alles ging helemaal goed en we konden zo doorlopen naar buiten waar Merel & Niels al klaar stonden. Zij brachten ons naar de bus die ons bij het hostel zou afzetten. In het hostel kregen we wat algemene info die mij bij totaal niet binnen kwam door vermoeidheid haha.
In de avond zijn we met z'n alle pizza gaan eten om vanuit daar gezamenlijk naar de " gay parade" te gaan. Super leuk om een keer mee te maken alleen was ik brakker dan brak. Dan ook besloten om niet mee te gaan stappen. De vlucht was zo slopend dat ik hele dag zweverig gevoel had in m'n hoofd. ( nee ik had geen alcohol op)
De dag erna moesten we optijd verzamelen en zijn we gezamenlijk gaan ontbijten. Hierna kregen we algemene info over onze Australische sim kaart en verzekering. Daarna naar hostel om zwemkleding aan te trekken en te beginnen aan het dag programma. Een wandeling door de stad & natuurlijk Opera house waarmee we uiteraard op de foto moesten. Vanuit hier zijn we een boot opgestapt richting Watson's bay. Hier zijn we lekker wezen lunchen en genoten van het heerlijke zonnetje.
Op de terug weg met de boot gingen eruit bij China town. Hier hebben we kort op de bazaar gelopen maar m'n energie was totaal op.
Vanavond zouden we eigenlijk gaan bbq'en maar het regende dus hebben we ergens anders gegeten met z'n alle en hebben we de bbq nog tegoed. Ja je leest het goed regen ;) heb al een aantal keer moeten schuilen/ rennen voor een regen bui haha!!
Vanavond ga ik ook niet stappen, merk dat ik even alleen wil zijn en aangezien je constant met de groep bent kan het niet. Aangezien zij gaan stappen grijp ik de kans om even te genieten van de rust. Nu merk ik dat een eigen kamer zoals in Suriname wel erg relaxt was. Gewoon even omschakelen en dan zal ook dit vast wennen ;).
Haha en verder is het backpack leven een uitdaging. Ik merk wel dat ik een super handige backpack heb qua indeling etc. Als ik zie hoe de andere af en toe zitten te klooien haha.
Lieverds super bedankt voor jullie leuke reacties word er vrolijk van wanneer ik deze lees!
Dikke kus en knuffel Myrna
03 Maart 2013 - 12:35
Papa:
Ik heb je verhaal gelezen. Het gaat wel snel zo, we blijven op de hoogte waar je bent. groetjes xx papa -
03 Maart 2013 - 13:49
Merel E:
Het backpack leventje gaat nu écht beginnen! Binnekort weet je precies hoe alles het handigst is. Even wennen he geen privé kamer, maar dat komt ook wel snel goed. Je maakt me wel even lekker jaloers met je zonnebrilletje en korte broek bij het opera house! En vet leuk dat jullie gay parade hebben meegemaakt in Sydney:) Ik moet papa nog even de foto's laten zien die je hebt gestuurd dus dat ga ik nu doen! Geniet er van en hopelijk ben je snel van je jetlag af! Dikke kus xx -
03 Maart 2013 - 14:56
Karen:
Leuk je verhaal!! vond en vind het nog steeds verbazend dat we vanochtend via de "whatsup" even hebben geklets...zal wel aan de leeftijd liggen dat ik me hierover verwonder! ga lekker genieten..... -
04 Maart 2013 - 11:45
Mies:
Hej meis,
Wat goed dat je lekker zo nu en dan voor je eigen rust kiest.
Je hebt nog tijd genoeg om uit te gaan haha
Wel vervelend inderdaad dat je geen eigen kamer hebt.
Wat gaaf dat jullie meteen al zo veel hebben ondernomen. Echt super leuke je foto's wel jarloers op je korte broek en shirtje hahahah gelukkig wordt het hier deze week ook rond de 13 graden woehoe hahah. En wat lekker dat jij je backpack wel goed heb ingedleed, ik gelof zeker dat dat een stuk scheeld.
Meis geniet ze en ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Liefs kuss
04 Maart 2013 - 15:52
Lieve:
liefste Myr,
Zo tof, je bent er! Lekker warm weer met af en toe een afkoelend buitje, dat klinkt goed :)
begrijpelijk dat je af en toe eventjes alleen wilt zijn, maar vergeet niet te genieten he? voor je weet is het voorbij, hihi.
zwaar respect voor die backpack, 13 kilo heb ik nog nooit voor elkaar gekregen haha.
kijk uit naar je volgende verhaal.
enjoyyy xoxo -
04 Maart 2013 - 19:43
Anne:
Hey Myrna,
Ik wordt alleen al moe als ik je verhaal lezen over de vlucht ;)
Maar goed, je moet er wat voor over hebben he!
Zo te lezen moet je eerst maar even een paar goede nachten slapen....Maar dat komt vast helemaal goed.
Geniet en schrijf maar veel leuke verhalen met foto's!!
xxx -
06 Maart 2013 - 21:52
Esther:
Wat super leuk om je ervaring te lezen.
Geniet ervan. X