Brisbane-Melbourne-adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Myrna Engels - WaarBenJij.nu Brisbane-Melbourne-adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Myrna Engels - WaarBenJij.nu

Brisbane-Melbourne-adelaide

Blijf op de hoogte en volg Myrna

17 Maart 2013 | Australië, Adelaide

Lieve allemaal,

Het surf-camp zat erop en tijd voor een nieuwe bestemming. De zenuwen kwamen weer te voorschijn. Weer afscheid nemen van mensen die je net heb leren kennen. En op naar nieuwe mensen en plaatsen om te leren kennen. Ik merk aan mezelf dat ik die momenten toch wel erg spannend vind. En aangezien ik nu lang moesten wachten op de bus had ik tijd genoeg na te denken over wat er nog allemaal zou komen. Dit werkte niet echt mee voor mijn zenuwen haha.
In de tussen tijd heb ik ook wat naar professioneel surfen gekeken wat ze hadden aan staan in het surf camp.

De bus ging naar meerdere bestemmingen om mensen af te zetten en op te pikken. Het was wederom een lange busreis met eet en plas stops. Tijdens de busreis heb ik lekker wat geslapen en muziek geluisterd. Mijn iPod is tijdens deze reis mijn beste vriend die precies doet wat ik wil ;)
Bijna iedereen uit de bus ging eruit bij byron bay. Na deze stop zaten we met nog maar 6 mensen in de bus. Voor mij was dit erg positief omdat de bus chauffeur kwam vragen waar ik heen moest en heeft me bijna voor de deur van het hostel afgezet. Super relaxt na zo'n lange busreis en al zo laat in de avond. Het hostel was al dicht dus ik heb de nachtwaker gebeld en daarmee ook ingecheckt in het hostel.
Ik kreeg een korte rondleiding en in mijn kamer waren nog wat andere backpackers wakker. Die zijn direct benieuwd naar wat voor reis je aan het maken bent. Erg leuk hoe geïnteresseerd iedereen in elkaar is.
Ik ben daarna lekker m'n bedje ingedoken want moe was ik wel.

Sochtends ben ik direct naar de receptie gegaan om mijn transfer naar het vliegveld te regelen. Super fijn toen dit geregeld was. Daarna heb ik nog wat gerelaxt in het hostel in de tijd dat ik moest wachten op de transfer.
De bus was op tijd en alles klopte. Op het vliegveld was het even zoeken naar waar ik heen moest maar na even vragen had ik de incheck balie gevonden en kon ik inchecken. Bij de douane controle kreeg ik een extra explosieven check waar na ik natuurlijk zonder problemen kon doorlopen. Op het vliegveld heb ik nog iets gegeten omdat ik nog niet echt ontbeten had.
De tijd ging super snel en voordat ik het wist was het alweer boarding time. Ik had in Nederland bij het boeken van de vlucht al mijn stoel gereserveerd dus ik zat heerlijk bij het raam. De vlucht duurde in totaal 1u en 45 minuten. Een makkie na al die andere vluchten die ik gehad heb.
In Melbourne aangekomen begon de volgende uitdaging. Opzoek gaan naar de shuttle bussen. Na het 2 x gevraagd te hebben heb ik het gevonden. Toen bedacht ik me ineens dat ik nog geen geld gepint had. Shit hoe moet ik dan die bus betalen. Er stond nog een Nederlands meisje die dezelfde bus moest hebben en die wilde wel zeggen dat ik ook nog kwam. Ben toen snel het vliegveld ingerent om te pinnen. Ik was op tijd weer terug want nog geen bus te bekennen. Het duurde even voordat de bus kwam maar hij heeft me wel voor het hostel afgezet. Wat een erom hostel zeg. En modern ook nog, ik keek m'n ogen uit. Omdat ik de volgende dag vroeg zou worden opgepikt voor de 2 daagse tour besloot ik mijn tassen vast handig in te delen zodat de andere op de kamer daar in de ochtend geen last van hadden. Sociaal van mij hè :) daarna heb ik gebruikt gemaakt van de wifi op m'n telefoon en wat contact gehad met het thuisfront. Lang leve wifi, smart phones & whats app.
Sochtends was ik zoals de andere dagen ruim voor m'n wekker wakker. En dat terwijl die al om 6u stond. Ik was weer ruim optijd klaar en heb geprobeerd zachtjes de kamer te verlaten. Voor zover dit kan met backpack, handbagage en al het beddengoed.
Ik stond ruim optijd klaar dus kon nog rustig even wat water kopen en naar de wc gaan.
In de bus stapte ook een Duits meisje en we raakte aan de praat. We zaten eerst in een bus die iedereen bij het hostel oppikte en daarna stapte we over op de bus waarmee we 2 dagen zouden touren.
Er zaten al aardig wat mensen in de bus en het Duitse meisje kwam naast m'n zitten. Vanaf dat moment was ik niet meer alleen op trip maar met elli zo heet ze haha.
We stopte op verschillende mooie plekken waar het uitzicht super mooi was. En waar ik natuurlijk weer veel foto's heb gemaakt. Er zat ook een stop in waarbij we koala's gingen spotten. Wauw echt cool om die beesten in het echt te zien. Wisten jullie dat koala's 20u per dag slapen en de momenten dat ze wakker zijn eten ze. Een echt luizen leven dus die koala's.
Ook maakte we een wandeling door een regenwoud. Een mooi toeristen aangelegd pad waardoor we rustig konden lopen. Het was er wel erg mooi maar ik heb al teveel jungle gezien dus echt indruk maakte het niet op me. Oops verwend denk ik!!
Zo hebben we nog veel meer mooie stops gehad met super uitzichten dit zul je wel zien aan de foto's.
Tegen de tijd dat het donker werd zagen we meerdere keren kangaroos de weg oversteken. Echt super vet om zo in het echt te zien.
We kwamen savonds laat bij onze slaapplek aan in het donker niemand te bekennen. Ik zat samen met elli, een meisje uit Canada en nog een Duits meisje op de kamer. Voordat we het wisten lagen we heerlijk te slapen.
De volgende ochtend stond op 6.00u het ontbijt klaar. Daarna begonnen we aan dag 2 van de trip. Die begon al super leuk met het spotten van kangaroo's. We mochten de bus uit zodat we foto's konden maken. Toen iedereen klaar was met het maken van foto's begonnen we aan een wandeling van 5km. Ook hier weer super mooie uitzichten. Ik heb rotsen beklommen mezelf bezeerd maar wel kunnen genieten van al het moois om me heen. Het is een beetje moeilijk te omschrijven. Misschien zeggen de foto's iets meer. Na de wandeling gingen we met de bus weer verder naar de volgende wandeling. Volgens mij is dit ontzettend saai om te lezen. Ergens tegen de middag werden de mensen die door gingen naar adelaide afgezet bij een grote touringcar bus om vervolgens een busrit van 6u te hebben. In adelaide aangekomen zijn elli en ik samen gaan uitzoeken hoe we ons hostel zouden vinden. We moesten allebei een andere kant op maar hebben wel nummers uitgewisseld zodat we nog konden afspreken. Ik had de straat van m'n hostel gevonden. Deze begon bij nummer 9 en ik moest hebben 257. Okee wandeling Here i come met backpack en al. Natuurlijk was het alweer laat en het hostel dicht. Daar begon m'n speurtocht haha. Op de deur hing een briefje met een nummer die ik moest bellen. Zij vertelde mij hoe ik de deur moest openen. Eenmaal binnen moest ik een envelop pakken met mijn naam waar dan m'n kamer sleutel in zat. M'n spullen op de kamer gezet en nog even op de wifi geweest daarna lekker gaan slapen.
De volgende dag smste elli me wat mijn plannen waren. We zijn toen samen naar de shopping mall geweest. Hier heb ik 1 broekje en 2 shirtjes gekocht voor 25 dollar. Een koopje dus ;). We zijn nog wat wezen drinken op een terrasje. Daarna ben ik in het hostel kaarten gaan schrijven want ik had weer een nieuwe lading gekocht. Jeetje wat een dagtaak en kan even geen kaartjes meer zien.
Vandaag ga ik me voorbereiden op de outback trip. Zorgen dat alles opgeladen is en m'n tas handig os ingedeeld. Morgen gaat die dan echt beginnen en ik vind het wel spannend haha.
Ik zal dan 10 dagen geen bereik hebben. Ook bellen kan dan niet. 27 maart zal ik arriveren in het hostel van Alice springs. Vanaf dan kan ik weer bellen en wifi'en etc. :)

Liefs x Myrna

• 17 Maart 2013 - 09:51

Marsha:

Heyyyy sis.

Leuke avonturen heb je weer meegemaakt. Je zal nu wel brak zijn na die busreisjes hihi..

Hoe zijn de temperaturen daar?

Hier in nederland mis je niks... .is veelste koud...

Nou wijffie pas goed op jezelf..dikke kus mars

• 17 Maart 2013 - 09:53

Anne:

Myrna Ik vind je verhaal niet saai hoor! Ik vind het juist leuk om je verhalen te lezen! Zo krijg ik toch een beetje mee wat je daar allemaal doet!! :) heel veel plezier en succes komende dagen, ik hoop voor jouw dat je niet te vaak naar het toilet moet ;) alhoewel het vast vanzelf wend ;)

Xxx

• 17 Maart 2013 - 13:12

Nanda:

Echt super leuk myrn!! Ben echt wel een beetje jaloers als ik die mooie foto's zie en jr verhalen lees!
    Geniet er van, doe voorzichtig en heel veel plezier!! Xxx

• 19 Maart 2013 - 03:43

Moniekkk:

Heee Myrna! Net je verslag gelezen, super leuk!!! Ook slecht weer bij de 12 apostelen ;)! hahah wij ook!! Veel plzr in Alice Springs en ik houuuu je in de gaten! Enjoy! Liefs Moniek

• 19 Maart 2013 - 11:07

Nienke:

Leuk!! Echt een mooi stuk heb je gezien! En super cool koala's in het echt zien :)
    Enjoy the outback! X

• 27 Maart 2013 - 06:45

Sydney Team Australian Backpackers:

Hi Myrna,

Jouw ticket naar Taipei staat voor 30 maart maar deze kan nog niet geprint worden omdat je moet bijbetalen. Kun je mij zsm bellen op +61293316684 of +61415056939.
    Als ik je morgen voor Australische tijd 14:00 niet gesproken heb, wijzigt China Airlines je ticket naar ergens in April.

Ik hoor graag zsm van je,

Groetjes Merel